ARSLAN podcast

Л.Баясгалан: Цахим орчноос хүнсний бүтээгдэхүүн худалдаж авах нь эрсдэл ихтэйг анхаарах хэрэгтэй


Ер нь түргэн хоолыг гэртээ хийж байна гэдэг эрсдэлтэй. Үйлдвэрлэгч хүн эрүүл мэндийн шинжилгээнд хамрагдаж ямар нэгэн халдварт өвчингүй байх ёстой. Хэрвээ ямар нэгэн халдварт өвчинтэй бол үйлдвэрлэл явуулахыг хориглодог. Иймд гэрийн нөхцөлд үйлдвэрлэл явуулах нь нэн буруу зүйл юм. Мөн хэрэглэж байгаа түүхий эд материал лаборатороор шинжлэгдсэн байхаас гадна орчин нөхцөл хадгалалтын хугацаа нь ямар байна гэдгийг мэдэх боломжгүй учир гэрийн нөхцөлд үйлдвэрлэл явуулахыг хориглож, хэрэглэгчид цахимаас сонгохгүй байх нь зүйтэй.